İvrindi İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği soykırıma “HAYIR” demek için meydanlardaydıFilistin’e Destek Siyonizme Lanet için Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz, STK İlçe Sorunluları, İlçemiz Mülki ve İdari Amirleri, Vatandaşlarımızın katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildiAtatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen program İlçe Müftümüz Nurullah Birlik’in Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.İlçemiz gençlerinden Burak Kara ise Dursun Ali Erzincan’ın “Ben Kudüs’üm” şiirini seslendirdi.Akabinde Belediye Başkan Yardımcımız ve aynı zamanda İHH İvrindi İlçe Sorumlusu Ahmet Önder tarafından bildiri metni okundu.Okunan bildiri metninde; “Yüreğimin yarısı Mekke’dir,Geri kalanı da Medine’dir.Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır.”Allah’ın mübarek kıldığı topraklar, mukaddes şehir: Kudüs… Tıpkı Mekke ve Medine’den söz ederken olduğu gibi. Yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinli şehit edildi. Çok sayıda Filistinli yaralandı ve sakat bırakıldı.Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze’nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda Cenin’de, Shuafat kamplarında, Nablus’ta ve Gazze’de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. 75 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları ellerinden alınan Filistinliler, siyonist rejimi İsrail zulmü altında çok zor şartlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yapılan bütün anlaşmalara rağmen, uluslararası alanda alınan bütün kararlara rağmen Filistin’e, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya , Gazze’ye saldırmaya ve topraklarını işgal etmeye devam ediyor. Kudsiyeti ayetle sabit kılınmış Kudüs’e saplanan hançer, elbette ki canımızı yakıyor. Filistin topraklarında, İsrail’in orantısız güç kullanarak barbarca, vahşice genci yaşlısı, çoluğu çocuğu cinsiyet ayırt etmeksizin yaptığı soykırım hepimizi derinden üzüyor.Son olarak Gazze kent merkezinde İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu El Ehli Hastanesini vurarak ne kadar cani olduklarını gösterdiler.İşgalci israilin Gazze şeridindeki bombardımanında 1524’ü çocuk 3785 kişi hayatını kaybetti.İşgalci İsrail gazzede hergün 120 çocuk öldürüyor. Filistin, her geçen gün siyonist İsrail’in saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Tüm dünya İsrail katliamlarına gözünü yummuş durumda.Dünya dünde Keşmirde,Arakanda,Çinde Miammarda Afganistanda ve Doğu Türkistanda yapılan zulümlere kör ve sağırdı. Bizler yaşanan tüm süreçlerde şunu net bir şekilde gördük; yeryüzünde bozgunculuk görevini üstlenmiş olan İsrail, hiçbir uyarıyı, kınamayı ve eleştiriyi dinlemedi. İsrail, her zaman istikrarın ve barışın karşısında düşmanca bir tutum sergiledi. Şimdi İsrail’in karşısında kendi haklarını ve topraklarını savunan Filistinli kardeşlerimizle birlik olma zamanı.Ülke olarak derinden üzüldüğümüz bu günlerde birlik olarak topyekün Filistinli kardeşlerimize destek olma zamanı. Şunu çok iyi biliyoruz ki yıllardır İsrail’in başlattığı ve yaktığı bu ateş kendisini yakacak bir ateştir. Bugünlerde yaşanan olaylar, neredeyse bir asırdır pençelerini Filistin topraklarına geçiren Siyonist rejimi İsrail’in uyguladığı zulüm ve işgal politikasına karşı bir başkaldırıdır. Filistin’de işgal edilen topraklarını savunan tüm kardeşlerimize buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada ve tüm Türkiye’de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Filistin sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail’in attığı bu hukuksuz adımları, işgali ve saldırıları durdurmaya çağırıyoruz. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz. İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim 2023 günü Gazze’deki El-Ehli Arap Hastanesi’ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırılarını İVRİNDİ halkı olarak şiddetle kınıyoruz. Söz konusu saldırılar sonucunda hayatını kaybeden tüm Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.Filistinli kardeşlerimizeİVRİNDİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE VATANDAŞLARI OLARAK buradan desteklerimizi ve dualarımızı gönderiyoruz.Rabbim yar ve yardımcıları olsun” sözlerine yer verildi.İlçe Müftümüz Nurullah Birlik’in yaptığı dua ile program son bulurken İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği zulme kayıtsız kalmıyor ve İvrindi halkı olarak saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralanan tüm masum kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz.