Gençlere önem veren, genç ve çocuklara yönelik ilçede yaptığı girişim ve başlattığı projelerle adından söz ettiren Başkan Cengiz bu kez de Üniversiteli gençler ile bir araya geldi.

İvrindi Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile buluşan İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz öğrencilere “ İvrindi Belediyesi her zaman yanınızda” dedi

ÖĞRENCİLERİN BEKLENTİLERİ VE ÇÖZÜM YOLLARI KONUŞULDU

Öğrenci – Başkan buluşmalarının ilkini Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile bir araya gelerek başlatan Başkan Cengiz “ Yıllarca eğitim camiasının her kademesinde görev yapmış biri olarak bu buluşmada yer almak beni oldukça mutlu etti. Öğrencilerimizin taleplerini ilçemizde olmasını istediklerini ve yapabileceklerimizi sohbet havasında masaya yatırdık. Küçük ve kırsal bir ilçe olmamız sebebiyle sosyal aktivite alanı az olan bir ilçeyiz. Ama bu demek değil ki gençlerimize yatırım yapmıyoruz. Elbette yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bunlardan bir kaç tanesini sayacak olursak gençlerimiz için ilçe genelinde halı sahalar inşa ediyoruz. Şu ana kadar da 13 halı saha inşaatı girişimimiz var. Yaklaşık 3 ay önce de gençlerimizi heyecanlandıracak, seçim zamanında sözünü verdiğimiz yarı olimpik yüzme havuzu inşaatına başladık ve inşallah bu sene tamamlamayı hedefliyoruz. Özellikle üniversite öğrencilerimiz bu yıl yer konusunda sıkıntılıydı. Bunu çözüme kavuşturmak adına faaliyete geçireceğimiz İlim Yayma Cemiyeti Yurdu ile bayan öğrencilerimizin okul kayıt zamanında yaşadığı yer sıkıntısını minimize etme gayretindeyiz. Kısa süre sonra açılacak olan 60 yataklı Otel ve Çok Amaçlı Salon’un bir katını öğrencilerimiz için hazırlama planımız var. Bir diğer önemli proje olarak da gençlerimizin sınav zamanı başta olmak üzere ders çalışabileceği konforlu alanlar yaratmak ve ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz tesisi tamamlamak için İvrindi Belediyesi Millet Kütüphanesi inşa ediyoruz ki bu senenin ortalarında tamamlayacağız. Kısacası öğrencilerimiz gençlerimiz bizim en büyük değerimiz. Bizler öğrencilerimiz için durmadan çalışmaya devam edeceğiz”

ÖNCELİĞİMİZ İLÇEMİZİN ANA SORUNLARINI ÇÖZMEK

Her alanda çalışma yürüten bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunun altına çizen İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ Sosyal projelerimize elbette önem veriyoruz ama artistik projelerimizden önce ana projelerimize öncelik vermek zorundayız. Yıllardır çözüm bekleyen ilçe merkezinin kanayan yarası altyapı sorununu çözüme kavuşturma aşamasındayız ve nitekim bu yıl itibari ile sonlandıracağız. Akabinde artistik ve gençlerimize yönelik projeleri hayata geçireceğiz. 2.5 ile 3 yıl gibi sürede ana sorunlarımızın çoğunu tamamladık. Sıra şehrimizi güzelleştirecek, gelen misafirlerimize “vay be” dedirtecek artistik projelere gelecek inşallah. Her yaş kategorisi için kısa sürede hayata geçireceğimiz projeler ile ilçemiz kendini adından söz ettiren ilçe haline gelecek”

BİRLİKTE SOSYAL AKTİVİTELER PLANLAYACAĞIZ

Her yaş kategorisinde eğitim gören öğrencilerimiz için sosyal aktiviteler planlayacaklarını ifade eden Başkan Cengiz “ Belediye olarak bizden en çok talep edilenlerin başını gençlere yönelik sanatçıların ilçeye getirilmesi ve konser planlanması, Belediyemizce öğrencilerimize yönelik gezi düzenlenmesi çekiyor. Bunları gerçekleştirmek, öğrencilerimizin anılarında güzel izler bırakmak için gayret edeceğiz. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerimiz ile yürütebileceğimiz aktiviteler üzerine istişare ediyor, planlamalar yapıyoruz. İlçemizde eğitim gören gençlerimiz müsterih olsunlar onlar için çalışan ve daima çalışacak Yusuf Başkan ve İvrindi Belediyesi var.

TÜM TALEPLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Belediyemize öğrencilerimiz başta olmak üzere, öğretmen ve velilerimizden talepler geliyor diyen Başkan Cengiz “ Her talebe cevap verme ve sonuçlandırma gayretinde oluyoruz. Öğrencilerimizin şu an ilçede yaşadığı en büyük sıkıntısı yol ücretleri. Malum olduğu üzere ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz pandemi başta olmak üzere, her alanda yaşadığımız fiyat artışları yaşam standardımızı oldukça etkiledi. Yakıt fiyatları da artınca ister istemez yol ücretleri de zamlandı. Şu an İvrindi’den Balıkesir merkez sivil 16, devamlı 15, öğrenci ise 10 TL’ye seyahat ediyor. Normal şartlarda 13 tl planlanan öğrenci fiyatını uzun uğraşlarımız ile 10 TL’ye indirdik. İlçemizin yolcu taşımacılığı anlamında yükünü çeken İvrindi Birlik Başkanı Ali Çağlayan ile de sürekli kontak halindeyiz. Hiç bir sorun yaşanmaması ve yolcu taleplerinin karşılanması için ortak hareket ediyoruz”

BULUŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK Öğrenci Başkan buluşmalarının ilkini Üniversite öğrencileri ile başlattıklarını ifade eden Cengiz “ Eğitimden gelen bir birey, öğrenciler ile sürekli aynı ortamda çalışmış eski milli eğitimci olarak bu buluşma beni ziyadesi ile mutlu etti. Bizler sizin en iyi şartlarda eğitim görmenizi sağlamak için çaba sarfeden kişileriz. Belki bir çok öğrencimiz beni ilk defa gördü. Ama bundan sonra sık sık görecek. Her hafta farklı öğrenci grupları ile bir arada olacağız. Her yaş kategorisini dinleyecek, bizden isteklerini not alıp taleplerini yerine getirme gayretini sürdüreceğiz. Bu buluşmaya öncülük eden Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Pelin Palaz Karaca, Üniversite Sekreteri Mithat Üner ve katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum”