ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI İVRİNDİ’DE

İvrindi’nin trafiğini rahatlatacak, ağır vasıtalar için mecburi istikamet olarak hizmet verecek ve yapılması planlanan 33 km’lik yolun ilk etabı olan 4.3 km’lik çevre yolunda düzenlenen programa katılan Bakan Karaismailoğlu, Ak Parti’nin İvrindi’li Milletvekili Mustafa Canbey’ başta olmak üzere, Kara Yolları Bölge Müdürü, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’den bilgiler aldı

BÖLGE HALKI MÜSTERİH OLSUN.

Gerekli incelemeleri gerçekleştirdikten sonra çalışanlar ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu basın mensuplarına yol ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Edremit-Balıkesir yolu üzerinde İvrindi kavşağındayız. İnşallah önümüzdeki günlerde hem İvrindi kavşağının arkasındaki 4.3 kilometrelik bölünmüş yolu tamamen hizmete alacağız. Çevre yolunda çalışmaların çok büyük bölümü tamamlanmış durumda. Kısa sürede tamamlanması planlanan kavşak asfaltlama çalışması ve çevre yolu ufak dokunuşları ile hizmete açacağız Allah’ın izniyle”

BU YOL BİZİM TAKİBİMİZDE OLACAK

Çalışmaların istedikleri seviyeye ulaşacaklarını ifade eden Bakan İsmailoğlu “ Bundan sonra yürütülecek çalışmalar ile ilgili ve projenin geri kalan kısmının bir an evvel tamamlanması ve hizmete açılması için bugün toplantı gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz toplantı sonrası ekibimize gerekli talimatları vererek kontrolün bizde olmasını sağlayacağız ve üzerinde durarak takibini gerçekleştireceğiz.”

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANACAK

Bölgenin çok önemli bir konumda yer aldığının altına çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu” Balıkesir bölgemizde farklı noktalarda ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalar mevcut. İvrindi ilçemiz de onlardan bir tanesi. İnşallah bu bölgede yürütülen çalışmaların hızlandığını bölgede yaşayan vatandaşlarımız ilerleyen günlerde gözle görebilecekler. İnşallah bu yol tamamlandığında, Balıkesir’de yine bir program gerçekleştirerek açılışı hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu yol açıldığında Balıkesir başta olmak üzere bölgeye ve ülkeye önemli hizmetlere vesile olacak.. 33 km’lik yol güzergahında yaşanan kazaları azaltarak hem yakıt hem de zamandan tasarruf edilebilecek hizmeti halkımız ile buluşturmuş olacağız“

BU YOLDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARIN HIZLANACAĞINA İNANCIMIZ TAM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun İvrindi’deki programına eşlik eden  İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ Öncelikle Bakanımıza bu denli yoğun programında ilçemize de yer verdiği için teşekkür ediyorum. 8 yıl önce başlayan ve bu sürece kadar ancak 4.3 km’lik çevre yolunun tamamlanmasına kadar ilerleyebilinen, halkımız tabiri ile çile yolu ismi ile nitelendirilen toplamda 120 virajlı yolda çalışmaların hız kazanacağına inancımız tam. Bakanımız da zaten “bizler bu noktadan itibaren dümene geçerek gerekli talimatları vereceğiz ve kontrollerin bizde olmasını sağlayacağız” müjdesini verdiler. Bizler yol ile ilgili taleplerimizi dosyalar halinde Bakanımıza sunduk. Bu konuda desteklerini esirgemeyen ve yolun kısa sürede tamamlanacağı müjdesini veren Bakanımıza teşekkür ediyorum.

BU YOLUN TAMAMLANMASI İÇİN ÇOK MÜCADELE EDİYORUZ

En büyük hedeflerinin bu güzergahın bir an evvel tamamlanması olduğunu dile getiren İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz “ Göreve geldiğimizden bu yana hemşehrilerimizin bizlere en çok şikayette bulunduğu konularda  bir tanesi bu yolun tamamlanmamış olmasıydı. Nasipse bu yıl çevre yolunu tamamen trafiğe açıyoruz. Sürekli olarak Kara Yolları Bursa Bölge Müdürlüğü, Kafa Yolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na dosyalarımızı, yol ile ilgili halkımızın şikayetlerini ve taleplerini iletiyoruz. Yolun tamamlanması için Ak Parti Balıkesir Milletvekilimiz Mustafa Canbey başta olmak üzere Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz da üstün gayret gösteriyorlar. Tamamlandığında kazaların azalacağı, trafiğin rahatlayacağı ve bölge halkının rahat edeceği yol için desteklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olsunlar varolsunlar” dedi