BELEDİYEMİZİN EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI BELŞEDİYE BAŞKANIMIZ YUSUF CENGİZ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ekim Ayı İvrindi Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanımız Yusuf Cengiz Başkanlığında, Meclis üyelerimizin katılımları ile gerçekleştirildi.
Ermenistan’ın dost ve kardeş ülke Can #Azerbeycan’a yönelik yapılan saldırı kınanıp, kardeş ülkemiz Azerbeycan'a destek bildirisi yayımlandı.
Yayımlanan bildiride;
“27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde işgalci Ermenistan güçlerinin Azerbaycan topraklarına saldırısı sonucu Azeri askerlerimizin şehit olduğu ve bazı sivil kardeşlerimizin yaralandığı haberini almıştık.
Bu hukuk tanımaz saldırı sonrası başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bölgedeki barışın ve huzurun önündeki en büyük engel olan Ermenistan kınanmış ve devletimizin her daim yanlarında olduğu ifade edilmiştir.
Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisimizde gurubu bulunan siyasi partilerden AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti'li Milletvekillerimizce Ermenistan kınanmış ve kardeş ülke Azerbaycan'a destek bildirisi yayınlanmıştır.
Bizler de İvrindi Belediyesi olarak Belediye Meclis üyelerimizin ortak kanaati ve iradesiyle Ay Yıldızlı hizmet binamıza Azerbaycan bayrağı asarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu deklare ettik.
İvrindi Belediye Meclisinde grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Yukarı Karabağ'da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınadığımızı buradan ifade ediyoruz.
Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan'ın gerçekleştirdiği vatan savunmasını destekliyoruz.
30 yıla yakın süredir Yukarı Karabağ, Ermenistan'ın işgali altındadır. Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde gurubu bulunan siyasi partilerce imzalanan bildiriyi desteklediğimizi, bu doğrultuda atılan her adımın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Uluslararası camiayı, bugüne kadar Ermenistan'ın işgali ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan halkının yanında olmaya davet ediyoruz.
Bilinmelidir ki Ermenistan işgalci güçlerince gerçekleştirilen bu menfur saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Ermenistan boyunu aşan bir işe karışmıştır ve açtığı bu kumpasta boğulacaktır.
Ermenistan’ın saldırgan milliyetçilik anlayışının yeni bir tezahürü olan bu eylemin Azerbaycan tarafından püskürtülmüş olması, saldırganlığın karşılıksız bırakılmayacağının somut bir göstergesidir.
İnsani, vicdani ve hukuki bütün ilke ve esaslara aykırı olan Ermenistan saldırganlığının karşısında kanımızla, canımızla, varlığımızla kardeş ülke Azerbaycan'ın yanındayız.
Bu vesileyle İvrindi Belediye Meclisi olarak, şehit düşen can Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan'a başsağlığı dilerken, milletimizin dayanışma iradesini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz.
Azerbaycan halkı yalnız değildir. Yalnız kalmayacaktır” ifadelerine yer verildi.
Devlet ve Millet olarak her zaman olduğu gibi bugün #Azerbeycan’ın yanındayız. Yarın da olmaya devam edeceğiz

BELEDİYE BAŞKANIMIZ YUSUF CENGİZ ENERJİ KENTLER BİRLİĞİ TOPLANTISI İÇİN ANKARA'da
19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ İLÇEMİZ ATATÜRK MEYDANI'NDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖREN İLE KUTLANDI
İLÇEMİZDE PROJELERİMİZİN AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İvrindi Belediyesi- Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hizmete açtığımız ve ilerleyen süreçte faaliyete geçecek yerlerin açılışları gerçekleşiyor
İlçemizin gelişmesi, hak ettiği yerlere gelmesi için proje üretiyor, ürettiklerimizi hayata geçiriyoruz
Kayapa-Çarkacı-Korucu Hattı Sathi Kaplama ile Asfalta Kavuştu
İlçemiz yeni sembolüne kavuşuyor.
MAHALLE MUHTARLARI İLE 3 ETAPTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK TOPLANTININ İLK ETABI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN